Avoinna tänään:

Karhuvuori - SuljettuKarhuvuori klo 9 - 19
Metsola - SuljettuMetsola klo 10 - 18
Apteekkariliiton Risti
palvelu

Itsehoito

Ilman reseptiä saatavat itsehoitolääkkeet soveltuvat lievien ja tilapäisten vaivojen hoitoon. Myös itsehoitolääkkeillä voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa.
Farmaseuttimme neuvoo ja opastaa itsehoitolääkkeiden turvallisessa käytössä ja ohjaa tarvittaessa asiakkaan lääkäriin.

Lääkkeiden annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on maksullinen palvelu, jossa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat, säännöllisesti käyttämänsä tabletit ja kapselit pakattuna kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan.
Koneellinen annosjakelu sopii erityisesti henkilöille, joilla on useita lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä ottamisessa ja muistamisessa.

Lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistus

Joillakin lääkkeillä voi samanaikaisesti käytettynä olla haitallisia yhteisvaikutuksia. Lisäksi ruoka, nautintoaineet, rohdokset ja itsehoitovalmisteet voivat vaikuttaa lääkkeiden tehoon ja turvallisuuteen.
Apteekissamme on käytössä yhteisvaikutusohjelma, jonka ansiosta asiakkaamme lääkitystä voidaan tarkastella kokonaisuutena ja huomioida mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset sekä asiakkaan lääkeaineyliherkkyydet ja allergiat.

eResepti

Toimitamme myös sähköisiä reseptejä. Tarvitset mukaan apteekkiin Kela-kortin tai lääkäriltäsi saadun potilasohjeen. Reseptit on tallennettu Reseptikeskukseen ja siksi ne ovat aina tallessa ja saatavilla. Uusimme myös eReseptejä. Palvelu on maksuton.

Reseptien uusiminen

Uusimme tarvittaessa reseptit puolestasi. Reseptin uusiminen on maksutonta ja siihen tulee varata aikaa 1-2 viikkoa. Mikäli edellisestä lääkärikäynnistä on kulunut yli kaksi vuotta, olisi hyvä keskustella lääkityksestä henkilökohtaisesti lääkärin kanssa.

Lääkejätteet

Vanhentuneet ja muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi.
Muistathan lajitella erikseen elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet. Myös ruiskut ja neulat on pakattava erikseen läpinäkyvään, kovaan astiaan, esimerkiksi lasipurkkiin. Nestemäiset lääkkeet ja tabletit/kapselit voi palauttaa omissa purkeissaan tai pahvipakkauksissaan (läpipainoliuskoissa).
Voit tulostaa Pdf-ohjeistuksen lääkejätteistä tästä.
Huomioithan, että tarvitset Adobe Readerin tiedoston lukemista varten.

Asiakaslehti

Apteekissamme on jakelussa maksuton Terveydeksi!-lehti sekä Ankkuriapteekin oma Apteekki Nyt-lehti.Molemmissa lehdissä paljon asiaa mm. terveyden edistämisestä, sairauksien hoitamisesta ja lääkkeistä. Apteekki Nyt-lehdestä näet myös Ankkuriapteekin joka kuun tarjoukset.
Hae omasi meiltä!